Onderstaand staan de programma's voor een 8- en 10-daagse tour. In overleg kunnen onderdelen aangepast worden.

Programma voor een 8-daagse historische en culturele tour door Iraaks-Koerdistan (Noord-Irak)

Dag 1: Aankomst Erbil in Hotel Banoj.

Dag 2: Erbil: een ochtendwandeling door de citadel van Erbil en de voormalige Joodse wijk (Tahjil). Middagbezoek aan het Choli minaret park, lunch, naar hotel Banoj.

Dag 3: Bezoek aan het christelijke kamp in kerk Sint Elia of bezoek aan het stadsmuseum, naar de oude Bazar. Terug naar  hotel Banoj.

Dag 4: Vroeg vertrek naar het bergstadje Rawanduz. Met onderweg bezoeken aan de ruïnes van Saddams paleis bij Eniske, de eeuwenoude stad Amedi met een Assyrische poort, Barzan, de geboorteplaats van de regerende Barzani-stam. Overnachting in Pank Resort in Rawanduz.

Dag 5: Bezichtiging van Rawanduz en de Canyon van Gali Ali Beg, met de watervallen Bekhal en Gali Ali Beg. Lunchen bij een dorpse familie. Overnachting in Sulaymaniya in Hotel Babylon.

Dag 6: Sulaymaniya: bezichtiging van de Rode Gevangenis en het Slemani Museum, bezoek aan Grote moskee, ritje naar Azmar, de berg met een uitzicht op Sulaymaniya. Daarna vrije tijd voor de bazaar.

Dag 7: Dagtocht naar de stad Halabja die in 1988 door Saddam met gifgas werd bestookt, daarna naar de waterval van Ahmadawa, picknick lunch bij de waterval.

Dag 8: Vroege ochtend vlucht vanaf Sulaymaniya.

Deze reis wordt uitgevoerd met een (mini)bus, een lokale chauffeur, een Engels/Nederlands sprekende gids de hele dag aanwezig en is inclusief accommodatie, lokaal vervoer en alle maaltijden, maar exclusief vliegtickets.

Klik hier om te reserveren of neem contact op.

Programma voor een 10-daagse historische en culturele tour door Iraaks-Koerdistan (Noord-Irak)

Dag 1: Aankomst in Erbil, in hotel Banoj.

Dag 2: Erbil, een ochtendwandeling door de citadel van Erbil en de voormalige Joodse wijk (Tahjil), bezoek aan een van de parken, met daarin de Choli Minaret. Middag vrij. Avond in de christelijke wijk Ankawa

Dag 3: Bezoek aan het christelijke kamp in kerk Sint Elia/Ankawa of bezoek aan het stadsmuseum, terug naar hotel Banoj.

Dag 4: Bezoek aan het Yezidi heiligdom Lalesh en het Paleis van Koning Senharib. Middag vrij voor wandeling langs de rivier/Dam in Duhok. 

Dag 5: Vroeg vertrek naar het bergstadje Rawanduz. Met onderweg bezoeken aan de ruïnes van Saddams paleis bij Eniske, de eeuwenoude stad Amedi met een Assyrische poort, Barzan, de geboorteplaats van de regerende Barzani-stam. Overnachting in Pank Resort in Rawanduz. 

Dag 6: Bezichtiging van Rawanduz en de Canyon van Gali Ali Beg, met de watervallen Bekhal en Gali Ali Beg. Lunchen bij een dorpse familie. Overnachting in Sulaymaniya in Hotel Babylon.

Dag 7: Sulaymaniya: bezichtiging van de Rode Gevangenis en het Slemani Museum, bezoek aan de Grote moskee, ritje naar Azmar, de berg met een uitzicht op Sulaymaniya. Daarna vrije tijd voor de bazaar.

Dag 8: Dagtocht naar het meer van Darbandighan en de stad Kalar met de ruïne Sherwan citadel.

Dag 9: Dagtocht naar Halabja, de stad die in 1988 door Saddam met gifgas werd bestookt, en de waterval van Ahmadawa, picknick lunch bij de waterval.

Dag 10: Vroege ochtend vlucht vanaf Sulaymaniya.

Deze reis wordt uitgevoerd met een (mini)bus, een lokale chauffeur, een Engels/Nederlands sprekende gids de hele dag aanwezig en is inclusief accommodatie, lokaal vervoer en alle maaltijden, maar exclusief vliegtickets.

Klik hier om te reserveren of neem contact op.