Beoordelingen

 

Anja
12-04-2018


In de periode van 19 t/m 25 maart 2019 had ik het genoegen om in Erbil/Arbil Koerdistan Irak te
verblijven. Mede door Juan Omar van Iraqitours, zijn het indrukwekkende dagen geworden. Juan is
een Koerdische met een warme persoonlijkheid die Koerdisch, Arabisch, Engels en Nederlands
spreekt. Ze kent de cultuur, de historie en het landschap van het gebied. Ook kent ze de uitdagingen
waarvoor het gebied staat waardoor het een totale onderdompeling in de Koerdische cultuur is
geworden. Op 20 en 21 maart werd Newroz, het Koerdische nieuwjaar gevierd. Een feest met
muziek, dans en vuurwerk op 20 maart en met een gezinspicknick, wederom met muziek en dans
buiten de stad op de 21e maart. Een geweldige ervaring om dit samen met de Koerden mee te
mogen vieren. Arbil is een mooie oude stad met een Citadel, prachtige moskeeën en Bazar.
Toerisme is hier nog niet gebruikelijk, waardoor de authenticiteit groot is. Arbil is ook een drukke
stad, met grote verkeersstromen, waar de taxi het meest gebruikte vervoersmiddel is als je zelf niet
over een auto beschikt. Dit vanwege het niet aanwezig zijn van openbaar vervoer. Op de luchthaven
en op weg naar de luchthaven, op de wegen en tijdens grote evenementen heb ik extra
veiligheidsmaatregelen ervaren. Maatregelen die je ook in landen zoals bijv. de VS tegenkomt. De
sfeer in Arbil was goed, ik heb me niet onveilig gevoeld. De natuur van Koerdistan is prachtig met
zijn heuvels, bergen, rivieren en watervallen. Het nodigt uit om te ontdekken en te hiken. Ook dit zat
in het programma gedurende mijn 6 daagse verblijf. Een van de uitdagingen waar het gebied voor
staat is het tegengaan van de plastic vervuiling, zowel in de natuur als in de stad. Daar doorheen
kijkend is Arbil een prachtige bestemming om te bezoeken.
Voor meer informatie verwijs ik naar www.iraqitours.nl
Anja Roelfs, Nederland

 

 

Gert Jan
30-05-2017

Adembenemend en fascinerend! Voor een ieder die eens een keer iets anders wil dan de gangbare plekken in de wereld bezoeken is Koerdistan echt een aanrader. Cultuur, historie en natuur is allemaal aanwezig. De ervaringen met deze reisorganisatie waren eveneens zeer positief.

 

Eduard
29-05-2017

Kurdistan is werkelijk de moeite waard om gezien en beleefd te hebben. De bewoners zijn er buitengewoon gastvrij, de natuur is er prachtig. Maar een land bezoeken zonder een goede gids blijft in de regel een lastig fenomeen, maar met onze gids Juan en onze geweldige buschauffeur Ali hebben we geweldig genoten van dit prachtige land met zijn vriendelijke bewoners!

 

Anita
20-05-2017

Kurdistan, wat een verrassend mooi land! Onder de bezielende leiding van onze gids Juan hebben we dit voorjaar genoten van de natuur en van het afwisselende landschap van Kurdistan. En de mensen zijn zo gastvrij! We hebben veel Koerden ontmoet en overal was het hetzelfde: In overvloed thee drinken, eten, zelfs een aanbod om te blijven slapen, het kan allemaal! De reis was prima verzorgd wat betreft hotels, restaurants, bus en buschauffeur, bezienswaardigheden etc. Ook doe je in korte tijd veel kennis op van de geschiedenis, cultuur en politieke situatie in het land. Kortom echt de moeite waard om met Iraqi Tours eens een bezoek te brengen aan Kurdistan!

 

Adrie en André van Dijk
20-05-2017

Ook wij waren eind april/begin mei 9 dagen met Juan naar Koerdistan. Een geweldige reis, die vast blijvend indruk zal maken. wij houden van onze mede aardbewoners uit Koerdistan. Juan bedankt

 

Berend
17-05-2017

We zijn net een paar weken terug , maar met ons hoofdt en hart zijn we nog in kurdistan , we hebben genoten van het mooie landschap juist nu in het voorjaar alles is zo mooi en groen , en deze lieve mensen zijn zo gastvrij , ik raad jullie aan ga op vakantie naar kurdistan en ga met Juan !!! alles was ook deze keer perfect geregeld hotels restaurant , ontmoetingen met de locals , echt een super reis !! cherchow

 

Janneke
17-05-2017

Koerdistan is prachtig. De mensen zijn zeer vriendelijk en Juan is een fantastisch reisleider. Erg gezellig, bekwaam en super goed in haar vak!

 

Bert Gijsbertse
29-10-2015

Wat een lieve, gastvrije mensen die Koerden. Kennelijk dankbaar en blij dat er mensen uit Europa, Nederland, zijn die belangstelling en aandacht voor hen hebben. Bij wildvreemde mensen kregen we overheerlijke maaltijden voorgeschoteld. De gedreven, enthousiaste, altijd vriendelijke reisleidster Juan begeleidde ons overal. Zij was veel meer dan je van een reisleider mag verwachten: kelner, tolk, kapper, geldwisselaar, bank enz. enz. Als u twijfelt over het maken van een reis naar Koerdistan: niet doen. Ga met Juan Omar! U bent in veilige handen!

 

Werner
22-10-2013

Kurdistan is een bijzonder mooi land, met prachtige natuur en een zeer gastvrije bevolking. Na een eerste visite wil men altijd weer terug... en ik woon er al 10 jaar!!! Probeer het gewoon met deze organisatie. Het programma ziet er goed uit en is redelijk geprijsd. Welkom... zeer zeker "waar voor geld"

 

Hossein Bazyan
06-12-2012

Ik ben een paar keer naar Kurdistan geweest. Dat was geweldig!